Jag minns också

Jag minns alla fina dagar i Thessaloniki. Alla fula dagar med för den delen. Men mest var det fina dagar.

Jag minns dagen vi hängde i en bar. Katten hängde på baren och jag på katten, då insåg vi att vi stod där med varsin drink som vi inte hade pengar till att betala. Det löste sig visserligen väldigt bra.

Jag minns alla vin på favvo-baren, jag minns promenaderna dit. Jag minns när katten gick ut med hål i bralllan och oturligt nog glömt trosor den dagen, tokigt.

Jag minns alla "kvällens kanske sämsta köp"

Jag minns alla shots, alla barrundor, alla äventyr.

Jag minns världens dyraste varm choklad.

Jag minns när snön föll så vackert från himlen.

Jag minns våra sångstunder där hemma.

jag minns alla dagar på internet på vårt lilla cafe. Jag minns när katten nästan drack ur karius och baktus glas, när karius och baktus kärleksförklarde sig till mig.

Jag minns massa mer. Massa fina, härliga, varma minnen!


//Gubben

θυμάμαι..

En så lysande ide jag fick Gubben min! Låt oss dela med oss av några av våra härliga minnen från vår vänskap och övrig tid i vårt förlovade land?!!

2001 okt 12/12
En månad och en dag efter terrodådet I US skulle vi upp i ett flygplan..min mor som redan är så flygrädd var nära att ställa in resan. Men vad skulle kunna hända?? Planet skulle ju bara till kreta och avreseflygplatsen var ju för gudskull Växjo airport!! De var första gången jag kom till Kreta. Min bror som var fem år då hann knappt komma ur flygplatsen innan han skrek "MAMMA, titta en Palm". (det var en krukvät precis utanför entren! :)
Dagen efter var vi på city tur i Chania..då ryckte jag mamma i armen och pekade på Apollo guiden och sa.." När jag blir stor ska jag bli guide, precis som henne" 10 år senare använde jag just den mening som inledning på de stora Välkomstmöterna på Kreta!

2011 Retymnon
"Jag och Mia använder all vår lediga tid till att äta glas hos underbart vackra Giorgos vid mövenpickståndet utanför Ideon vid fortezzan i Ret "

"Tog greklektioner hos Maria från Axos för 10 euro i timmen men vi hamnade för det mesta i djupa samtal om hennes man och bitchen på hennes jobb"

Thessaloniki 2011/2012
"Sara och Anna drar vind för våg till Thessaloniki för att studera grekiska och så blir Gubben och Katten till"

"Alla dessa nätter jag låg och hörde på grannarna i våningen under" :S

" När Gubben och Katten spontant satte ihop ett musikaliskt nummer av "till spritbolaget ränner jag..."

"De fantasiskt goda söta vinet i den "nya staden"

"När vi blev uppvakade av de två...något äldre männen på den Irlänska baren"

Kos 2012
"Alla ljuva sommarnätter på Galatea och Nova vita"

" När man upptäckte att alla hottisar på ön gick på samma gym som en själv"

" Mosakan på Olimpia II i Zia"

Ut i en by, utan el och vatten

Igår så kände jag att jag verkligen älskar mitt jobb.

Vilka fantastiska upplevelser vi får vara med om!
Vi har under säsongen samlat ihop kläder, leksaker, schampo och allt möjligt från våra gäster för att lämna till en liten mayaby mitt ute i djungeln.
Igår var det dags för oss att åka dit. Jag har fortfarande svårt att förstå att detta var på riktigt, att det är på riktigt. Att människor bor så fattigt i små byar. Denna by har varken rinnande vatten eller el. Jag hjälpte en av tjejerna i byn att dra upp vattnet ur brunnen. Det var tungt. Fruktansvärt tungt. Trots att det var en liten hink. Ner till vattnet var det 22m och att dra den lilla hinken upp och ner ett par gånger var faktiskt jobbigt.

Märkligt.

Att se glädjen i dessa människors ögon när de tog emot våra "presenter" var helt fantastiskt. Att se deras lilla skola som har två klassrum och undervisar åtta olika åldersgrupper, wow. Att det totalt bor 55-60 stycken i byn. Att vi just nu bor i samma land, ca tre timmar ifrån varandra. Att jag sitter här med internet, pool på taket, ismaskin i köket, micro, ett kök, badrum med vatten både i toaletten och i duschen, ett stort sovrum, en balkong med utsikt över stan, oljud från närliggande barer och min största skräck i stan är polisen.

I den lilla byn så bor de i små palapas, små hyddor, husen består av ett rum som används till sovrum, kök, vardagsrum och sällskapsrum. Någon toalett är det inte tal om. Visserligen har myndigheterna byggt fyra toaletter, två till varje klassrum. Dumt kan man tycka. Vad ska en by som inte har vatten med två toaletter som kräver vatten för att fungera? Så långt hade myndigheterna inte tänkt. Men barnen har faktiskt fått en skola. Man skulle kunna tro att deras största skräck är jaguarerna, det är det inte. Jaguaren kan iaktta dig, men den attackerar dig inte. Den största skräcken är den fyr-huvade ormen. Blir du biten av denna så kommer döden snabbare än vad du tror. En man berättade att deras hund nyligen blev biten av ormen. Den sprang tio meter innan den föll ihop död. Lyckligtvis har de en gammal vis man i byn.
Han ville charma oss lite och berättade att han var ca 87år gammal. När sanningen kom fram fyller han snart hundra år. Mannen han vet om ett blad som man kan äta om man blivit biten av ormen. Detta bladet saktar ner giftet som ormen sprutar in och har du tur hinner du in till sjukhus. Men antagligen så kommer du att dö ändå.

Att se den här byn, barnen och de vuxna. Gemenskapen och tanken på hur enkelt de lever, var helt fantastiskt. Att jag fällde en tår eller två, det hör till.

Det var så otroligt häftigt att få se allt detta. Att få vara med. Jag kan fortfarande inte tro att det är sant.

Igår såg jag en verklighet som jag knappt trodde fanns, för två dagar sedan satt jag och funderade på om jag skulle köpa mig den senaste iphonen eller ej. Idag tänker jag att vad fasen ska jag med en sådan till?

Idag vill jag inget hellre än att samla in 8000sek så att den här lilla byn kan köpa en maskin som skapar ström till dem. Tänk att för 8000SEK kan denna byn få ström till vissa kvällar.

Tänk, att om vi är utan ström EN kväll så är vi så förbannade att vi inte vet vad vi ska ta vägen.

Bortskämda är vad vi är.

Jag tackar för denna otroliga upplevelse och ger mig nu tusan på att jag ska fixa att samla in dessa pengar. Skam den som ger sig!

//Gubben

greekdream.blogg.se

Längtan efter ett liv i Grekland.

RSS 2.0