Ellada mou

På plats i Italien med en otrolig längtan till Grekland.

//gubben

Varningsskyltar på Kaktusar tack!

Igår hade vi kick of här på GC. Jeepsafari stod på shemat..åksjuk som man är såg jag orosmoln redan kvällen innan..men det gick fint tills vi skulle stanna och äta kaktusfrukt..det underbara rosafärgade fikonet var inte svårt att stoppa i munnen men AJ!!! Det var visst lite taggarna kvar!! Munnen och tungan liknade mer ett igelkottebo!!

Operation nästa i kaktussnåren! Johan höll min tunga och markus plockade stickor!! Aldrig kännt sån smärta!!

Men det har varit en kämpig dag i dag..ville bara att säsongen skulle ta slut.!! Kanske en drink för mycket eller en sång för mycket på kareokebaren..Men bästa dundermedicinen var en långpromena med gulliga Marieke och fika på cafe de paris..nu är jag någolunda iform för morgondagen trots allt!

Over and out

Nu checkar jag ut för ett tag.

Om en liten stund går turen till Norge, närmare bestämt Fredrikstad och imorgon flyger vi ner till Italien för en galen Halloweenfest med rugbylaget- Det här kan inte bli annat än succé!

På lördag är det dags att byta destination till London och mina fantastiska vänner från tiden när jag bodde där. Kanske stöter jag på en och annan gammal reseledare också.

Hur som helst, jag vet inte helt när jag är tillbaka. Det blir ändå aldrig som jag har tänkt mig och därför har jag helt enkelt inte bokat något biljett ännu.

Katten tar hand om er så länge!

//Gubben

28/10

..och så firade vi ju den andra grekiska nationaldagen inte att förglömma..!! Hipphurra för Hellas i dag eller igår rättar sagt..timmar har blivit till en ny dag!
 
 

Kattens tur..

Kattens tur..men i en light version..alldeles för trött i fingrarna efter en dag framför tangentbordet redan..

Lipon...det hela startade I Lloret de Mar..den lilla partystaden utanför Barca..en månad av underbara uppleveser, lunginflammation i vanlig ordning och hårt plugg för att kunna bemästra de där guideyrket.. Spanien var fantastiskt!! Gran Canaria skulle bli nästa anhalt men så i en handvändning blev det sand sand sand..Mina vägar och S vägar korsades för första gången..Den arabiska världen var dock i onåd under denna tid och så i februari var vi hemma igen ..två veckor senare tog  väskan med sig en vettskrämd smålänning  till Förenade Arab Emiraten och det blev en fantastisk resa trots att den stora ensamheten var den enda vännen till en början med. Så rann sanden ur den  arabiska bägaren.

Hjärtat slog rot i Rethymnon på Kreta...7 månader gick dessvärre alldeles för fort och med tårdrypta ögon och sorg i själen gick turen vidare, men inte långt. Thessaloniki i norra grekland blev ett nytt kapitel på boken om mig.. Grekiska 16.00-20.00, 5 dagar i veckan stod på shemat (och en och annan sambouka)..!! Ett underbart språk som öppnat så många dörrar inte minst i sommar då uniformen åkte på igen för att tjäna den lilla ön Kos! Vänner för livet och en underbar sommar..!! ..och nu då..mja trots långa utflykter till pyramider, konungadalar, höga torn och spetälskeöar är det bara att inse ..nån utflyktsguide är jag inte! Därför är jag kanske på rätt plats där jag sitter med mitt headset i högsta hugg och skickar folk på utfykter och sjukhus i rasande fart och jag trivs..men 5 månader mer här på Gran Canaria är bara en väldans lång tid..

Jag är så svensk..blond , grön/blå aktiga ögon,lång och gänglig men i de kalla mörka landet får jag ingen ro...insidan är bra blåvit.

 

 

Vem är egentligen Gubben?

Gubben, det är jag det. Fast egentligen heter jag faktiskt Sara.
 
Jag är precis som katten reseledare och älskar att upptäcka nya och spännande platser. Jag är en sådan där exotisk person som har en pappa i Grekland och en mamma i Sverige. Mix kallas det visst.
 
När någon frågar mig vart jag bor vet jag inte helt vad jag ska svara.. Jag bor här där jag är just nu? Jag bodde 1,5 år i Grekland? Jag bodde i London i ett år? Jag har bott på GC? Jag bor i min resväska? Jag kommer ifrån en liten stad på västgötaslätta?
 
Vad ska jag egentligen svara på en så lätt, men ack så svår fråga? Jag är helt enkelt bosatt på jorden, på den plats som passar mig bäst för stunden, alternativt där jag blivit placerad för att arbeta just denna säsong.
 
Jag började min karriär som reseledare i april 2010. Då bodde jag på den fantastiska ön Kefalonia som tillhör de joniska öarna i Grekland. I oktober åkte jag hem och ett par dagar senare satt jag på ett flyg till det stora sandlandet, Egypten. Jag fick en chock på flyget och tittade på David som var mitt ressällskap "David, det är bara sand", jag vet svarade han som om det vore helt självklart. Nu med facit i hand så var det väl kanske det, men just då fattade jag inget. Så plötsligt en dag hände det något, revolutionen slog till i Egypten och vi fick evakuera och åka hem.
 
Jahapp, vad ska jag nu hitta på? Inga bekymmer, sex dagar efter att jag kommit hem satt jag på ett flyg på väg till Fuerteventura. Där stannade jag i nästan tre månader innan jag snabbt kom hem till stan för att packa om väskan. En vecka senare började mitt nya äventyr på min lilla pärla till ö, Thassos.
 
När vintern 2011/2012 kom var jag ganska så less på det mesta och visste inte alls vad jag ville. Men så plötsligt fick jag en idé. Var det inte på tiden att jag lärde mig grekiska? Jag är ju trots allt grek. Visst sjutton var det det! Jag bokade in mig på universitetet i Thessaloniki för en tre månaders kurs och innan jag visste ordet av det så bodde jag på riktigt i mitt älskade Grekland. Skolan och livet i Thessaloniki var så fantastiskt roligt att jag förlängde min kurs till ett helt läsår.
 
När ansökningarna för sommaren kom ut så längtade jag tillbaka till reseledarlivet och sökte ut som högsäsongsguide på Rhodos. Min skola skulle sluta den sista maj och då passade högsäsongen bäst. Men när man heter gubben, Sara, så blir det sällan som man har tänkt sig och trots att jag tackat ja till Rhodos så slutade det hela lite annorlunda. Från den ena dagen till den andra, bokstavligt talat, så lämnade jag mitt underbara Thessaloniki en månad för tidigt för att återvända till den lilla pärlan Thassos. Denna gången innebar det nya och otroligt spännande utmaningar. Jag skulle sitta som destinations chef. Vilken sommar sen!
 
Just nu är jag hemma på en välbehövlig semester och verkligen har semester. Jag är strax på väg till mina nya italienska vänner i Fumane, efter det ska jag besöka mina vänner i London, från tiden då jag bodde där och sen, sen så smäller det.
 
Är ni med, om ett litet tag åker jag till Mexico för att spendera vintern där. Det här blir en resa vi sent kommer att glömma! Det är visserligen inte Grekland, men häng med ändå!
 
//Gubben

En ko

Jag fick en mindre chock tidigare när jag loggade in här idag. Då möttes jag nämligen av en ruta. Inte vilken ruta som helst. Det är en bild på en grön äng och en rund, lite små tjock ko. På bilden så står det "Bloggen är så ny att det finns ingen statistik att visa. Under tiden använder vår ko denna yta för bete."

Detta vart jag tvungen att genast berätta för katten.

"vad fan! det är en ko som använder vår statistikruta för bete! Det var det jävigaste!"

Ändring på det tack!

// Sara "gubben" som för tillfället är hemma i den lilla "storstan"

ps. jag ber om ursäkt för mina fula ord.

I väntan på vintern...

Så sitter man ensam kvar..de andra har gått o lagt sig..själv är man kvar med sumpen av en frappe, iklädd grekiska tofflor med toffs inköpta i den lilla bergsbyn zia som både jagg och sara håller så mycket av.Vintertiden startade precis och alla varma grekiskasommarnätter känns väldigt avlägsna.I morgon är det callcenter i vanlig ordning..och jag älskar de faktiskt<3 . Nu säger vi godnatt till sommarens sista natt! filakia //Anna "katten" på GC

Kalws irthate- Det betyder välkomna på grekiska

Vi är två målinriktade och envisa reseledare som träffades i stora landet sandlådan, Egypten. Där bodde vi grannar och arbetade för olika bolag. Plötsligt en dag så var katten bara borta, det var revolution i landet och katten hade hastigt och plötsligt åkt hem. Ett par dagar senare satt även gubben och hennes kollegor på ett flyg till Sverige.
Gubben drog sedan vidare på nya äventyr på Fuerteventura och katten till Dubai. Men när katten sedan kom hem åkte hon ner till gubben på fue för en veckas semester. Sedan skiljdes deras vägar åter igen åt. Katten drog till Kreta för en fantastisk sommarsäsong och gubben åkte till Thassos.
När vintern kom var de båda trötta på allt som hade med reseledare att göra och gubben som slutade sin säsong tidigare bestämde sig för att åka till Thessaloniki för att läsa grekiska. Det tog inte lång tid från det att katten också kommit hem tills dess att hon infann sig i Thessaloniki för att även hon läsa grekiska.

I Thessaloniki levde vi loppan och smakade på allt för mycket smarrigt vin på favorit baren i Ampelokipoi och för att inte tala om alla sambuca shots som gubben tvingat i katten.

När våren sedan kom skiljdes de två vännerna återigen åts och fortsatte sina liv som guider. Katten drog till Kos och gubben, hon åkte tillbaka till Thassos.

Vår gemensamma nämnare är vår kärlek till Grekland och vårt brinnande intresse får vårt arbete som reseledare.

Nu har vi är en dröm och längtan om ett liv i Grekland. Och vad passar då inte bättre än att skriva ner våra drömmar, tankar och idéer i en blogg som vi båda kan styra.

Men frågan är, vilka är egentligen Katten och Gubben?
Häng med oss på våra äventyr och få äran att lära känna dessa fantastiska människor som vi faktiskt är!

greekdream.blogg.se

Längtan efter ett liv i Grekland.

RSS 2.0